08192017Σαβ
Last updateΔευ, 23 Μαϊ 2016 12pm



22 Δεκ 2015

Υλικά

 

Για το σιρόπι

500 ml νερό

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. μέλι

3 στικ κανέλας

3 ολόκληρα γαρύφαλλα

1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

20 Δεκ 2015

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Τοποθετούμε μέσα ένα άδειο αντικολλητικό ταψί (30Χ35) να κάψει καλά.

20 Δεκ 2015

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύουμε το χυμό, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, τη ρίγανη, το κύμινο, και το σκόρδο σε ένα μπολ και φτιάχνουμε τη μαρινάδα την οποία αφήνουμε στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε πλάγιες σχισμές σε όλη την επιφάνεια του κρέατος έτσι ώστε να μπορέσει η μαρινάδα να περάσει μέσα στο κρέας.

Το βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το χοιρινό. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο γυρνώντας το χοιρινό κάθε λίγες ώρες, για τουλάχιστον 6 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Ψήνουμε το χοιρινό πάνω σε μία σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψάκι για να πέφτουν τα λίπη του.

Ραντίζουμε το χοιρινό με τη μαρινάδα κάθε 30 λεπτά, έως ότου το θερμόμετρο στο παχύτερο μέρος του χοιρινού να δείχνει 90 βαθμούς, για περίπου 5 ώρες δηλαδή.

 

 

akispetretzikis

Διαδραστικός χάρτης νομού Κορινθίας. Με ένα κλικ όλες οι ειδήσεις του δήμου ξεχωριστά

 



 



 


Advanced Facebook Like Box

Bookmakers bonuses with www gbetting.co.uk site.