06232017Παρ
Last updateΔευ, 23 Μαϊ 2016 12pm



22 Δεκ 2016

Υλικά

 

Για το παντεσπάνι

 

6 αβγά, χωριστά ασπράδια από κρόκους

120γρ. ζάχαρη

120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40γρ. μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένα + λίγο επιπλέον για το ταψί

ελάχιστο αλάτι

Για την κρέμα

 

6γρ. φύλλα ζελατίνης

250γρ. γλυκιά κρέμα κάστανου (σε βαζάκια στα ράφια των σούπερ μάρκετ)

250γρ. ανθότυρο καλά χτυπημένο

200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο

 

200γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια

200ml κρέμα γάλακτος

20γρ. μαργαρίνη με βούτυρο

Για τη διακόσμηση

 

ολόκληρα μαρόν γλασέ

 

 

Διαδικασία

 

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα μέτριο, ρηχό ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 20x30εκ. περίπου. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτετε το αλεύρι, σταματάτε το μίξερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια μαρίζ. Τέλος, ρίχνετε και τα 20γρ. λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύετε καλά.

 

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι, μέχρι να φτιάξετε σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων, σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με τη μαρίζ, με μεγάλες και απαλές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος της μαρέγκας.

 

Με την επιπλέον λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο αλείφετε το χαρτί ψησίματος στο ταψί και αδειάζετε εκεί το μίγμα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα. Το ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζετε το ταψάκι από τον φούρνο, αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει για 5 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε μια μεγάλη πιατέλα. Με προσοχή, αφαιρείτε τη λαδόκολλα. Όταν το παντεσπάνι κρυώσει εντελώς το κόβετε σε τέσσερα ίσα κομμάτια.

 

Για την κρέμα: Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τη γλυκιά κρέμα κάστανου σε μια μέτρια κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στύβετε τα φύλλα ζελατίνης με τα χέρια σας και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε το ανθότυρο και ανακατεύετε καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

 

Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να φτιάξετε σφιχτή σαντιγί. Την προσθέτετε στο μίγμα κάστανου και ανακατεύετε με μια μαρίζ με μεγάλες κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, όχι κυκλικά, μέχρι τα δύο μίγματα να ενωθούν καλά και το τελικό μίγμα να είναι αφράτο και αέρινο, σαν μους.

 

Για τη συναρμολόγηση: Σε μια μέτρια σε μήκος μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζετε το ένα κομμάτι παντεσπάνι και από πάνω του απλώνετε λίγη από την κρέμα κάστανου. Σκεπάζετε με το άλλο παντεσπάνι και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, φροντίζοντας όμως να τελειώσετε με παντεσπάνι στην επιφάνεια. Σκεπάζετε τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα.

 

Για το γλάσο: Βάζετε τη σπασμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει αλλά να μην πάρει βράση. Την αδειάζετε καυτή στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να φτιάξετε ένα μίγμα λείο και παχύρρευστο. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει και να γίνει αρκετά χλιαρό. Βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο, την ξεφορμάρετε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος και την αλείφετε παντού με το γλάσο. Την ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλες 4 ώρες.

 

Πριν σερβίρετε στολίζετε την τούρτα με τα ολόκληρα μαρόν γλασέ και τη σερβίρετε κομμένη σε φέτες.

 

 

Ντινα Νικολάου

 

20 Δεκ 2016

Υλικά

 

Για το σιρόπι

 

250 ml νερό

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 στικ κανέλας

3 ολόκληρα γαρίφαλα, αποξηραμένα

½  πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

75 γρ. μέλι

 

 

Για το μείγμα 1

 

200 ml ηλιέλαιο

90 ml ελαιόλαδο

200 ml χυμό πορτοκαλιού

25 γρ. ζάχαρη άχνη

¼  κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη

1-2 κ.γ. κανέλα

1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

½  κ.γ. μαγειρική σόδα

 

 

Για το μείγμα 2

 

½  κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα Nestlé Dessert, ψιλοκομμένη

 

 

Για το σερβίρισμα

 

100 γρ. μέλι

 

100 γρ. τριμμένα καρύδια

 

 

 

Διαδικασία

 

Για το σιρόπι: Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι σε μια κατσαρόλα , να βράσουν. Πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3 - 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει, όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο.

 

Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

 

Για τα μελομακάρονα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 στον αέρα. Βάζουμε όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.

 

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την προσθέτουμε και αυτήν μέσα στο μείγμα.

 

Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα. Αν ανακατέψουμε περισσότερο το μείγμα θα ξεράσει τα λάδια του και δεν θα έχουν ωραία σύσταση τα γλυκάκια μας.

 

Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 25-30 γρ. το κάθε ένα) και πιέζουμε με μία τρυπητή κουτάλα(αράχνη) ή ένα πιρούνι κρατώντας το ανάποδα για να δώσουμε το γνωστό σχήμα.

 

Τα τοποθετούμε όλα σε 2 ταψάκια με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο ένα ένα τα ταψάκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.  Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.

 

Στη συνέχεια τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μέλι και τα καρύδια.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

15 Δεκ 2016

 δημοσιογράφος γεύσης και πολιτισμού Σίσσυ Νίκα μας δίνει την συνταγή για  Λουκουμάδες με κρέμα κακάο.

 

Διαδραστικός χάρτης νομού Κορινθίας. Με ένα κλικ όλες οι ειδήσεις του δήμου ξεχωριστά

 





 



 


Advanced Facebook Like Box

Bookmakers bonuses with www gbetting.co.uk site.