12112017Δευ
Last updateΔευ, 23 Μαϊ 2016 12pm



11 Σεπ 2017

Συστατικά

Για το κέικ

 

180 γρ. βούτυρο Όλυμπος, θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά μεσαία

225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

60 γρ. κακάο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες 65%

1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

 

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. κακάο

20 γρ. γάλα Όλυμπος

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή πορτοκάλι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Μόλις απορροφηθεί το ένα αυγό προσθέτουμε το επόμενο.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μία μαρίζ παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Το ενσωματώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τις σταγόνες κουβερτούρας, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.

Προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυροκακαομένη φόρμα με τρύπα 23 εκ.

Ισιώνουμε την επιφάνεια του μείγματος με ένα κουτάλι και ψήνουμε για 50 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι και αν μένει μείγμα πάνω στο μαχαίρι τότε ψήνουμε για επιπλέον 10 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το γλάσο

 

Βάζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το σερβίρισμα

 

Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ με ένα κουτάλι.

Σερβίρουμε με ξύσμα από πορτοκάλι.

 

 

 

akispetrzikis

 

10 Αυγ 2017

Υλικά συνταγής

 

1.300 γρ. βερίκοκα ώριμα, αλλά σφιχτά

1 κιλό ζάχαρη

λίγη βανίλια εσάνς

1 σφηνάκι λικέρ (προαιρετικά)

100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

 

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Πλένετε και σκουπίζετε τα βερίκοκα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα ζυγίζετε -θα πρέπει να είναι περίπου 1 κιλό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ελαφρύ σιρόπι (για 3’-4’).

Προσθέτετε τα βερίκοκα και βράζετε για 25’ περίπου ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και το λικέρ (προαιρετικά) και βράζετε για 10’ ακόμη ανακατεύοντας συχνά. Μοιράζετε τη μαρμελάδα καυτή σε αποστειρωμένα βάζα και όταν κρυώσει κλείνετε τα βάζα αεροστεγώς.

10 Αυγ 2017

Υλικά

 

375 γρ. σπορέλαιο

375 γρ. χυμό πορτοκάλι

300 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. γαρίφαλο

540 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

120 γρ. καρύδια

75 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)

Αλάτι

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Φύλλα δυόσμου

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, 250 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τα 125 γρ. χυμό πορτοκάλι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσει η σόδα.

Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόδα στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, τα καρύδια, το αλάτι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε ένα βουτυροαλευρωμένο ταψί 25x30 και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και φύλλα δυόσμου.

 

akispetrtzikis

Διαδραστικός χάρτης νομού Κορινθίας. Με ένα κλικ όλες οι ειδήσεις του δήμου ξεχωριστά

 



 

 


Advanced Facebook Like Box

Bookmakers bonuses with www gbetting.co.uk site.