12112017Δευ
Last updateΔευ, 23 Μαϊ 2016 12pm21 Νοε 2017

Ο Κυριάκος, η Φώφη και οι εκλογές

Rate this item
(0 votes)

Μάλλον με ικανοποίηση “άκουσαν” στην Πειραιώς το αποτέλεσμα των εκλογών στην κεντροαριστερά. Η Φώφη Γεννηματά θεωρείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένας αξιόπιστος συνομιλητής για την επομένη των εθνικών εκλογών όπου ελπίζει πως θα πάρει πρώτος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης... Αυτή ωστόσο είναι η μια όψη του νομίσματος. Ως τις εκλογές υπάρχει ακόμη δρόμος.

Οι εκλογές παραμένει άγνωστο πόσο ακόμη απέχουν. Πολλοί θεωρούν ότι θα είναι πρόωρες και σε χρόνο που η παρούσα κυβέρνηση θα εκτιμά ότι θα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων που αυτή τη στιγμή μοιάζουν να έχουν απομακρυνθεί. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά πολλούς η μεγαλύτερη δυνατή διαφορά από το τρίτο κόμμα ειδικά στην περίπτωση που αυτό θα είναι το κόμμα της κεντροαριστεράς.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και η παράταξη της κεντροαριστεράς φαίνεται να “ψαρεύουν” απ’ την ίδια δεξαμενή.

Ειδικά στην περίπτωση της κεντραριστεράς εκείνοι που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι πλέον είναι στους αναποφάσιστους ή τους απέχοντες είναι ο πρωταρχικός στόχος.

Η ΝΔ στην χώρο αυτό δύσκολα μπορεί να βρει ευήκοα ώτα, την ίδια ώρα φαίνεται να έχει αγγίξει την κορυφή της συσπείρωσης και έτσι αναζητά ψηφοφόρους σε όλες τις πιθανές κατευθύνσεις.

Κάπου εδώ Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά ίσως μπουν και σε πορεία σύγκρουσης. Αυτό καθώς η ΝΔ θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για να “ψαρέψει” ψηφοφόρους στις τάξης της κεντροαριστεράς και ειδικά εκείνους που στήριξαν τον Γ. Καμίνη και τον Σ. Θεοδωράκη.

Την ίδια ώρα η Φώφη Γεννηματά, όπως εκτιμούν στην Πειραιώς, είναι αναγκασμένη να συνεχίσει την μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα και τη σκληρή ρητορική ενάντια στον λαϊκισμό που καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, μια πολιτική που επιλέγει και η ΝΔ.

Στόχος και των δύο είναι η μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό έτσι ώστε η επόμενη των εκλογών να βρει τα δύο κόμματα ικανά να σχηματίσουν κυβέρνηση. Με το βλέμμα λοιπόν στην επομένη των εκλογών η ΝΔ είδε με καλό μάτι την εκλογή Γεννηματά, καθώς η περίπτωση Ανδρουλάκη ίσως και να έκρυβε “εκπλήξεις”.

<< ΣΚΟΝΑΚΙ >>

Διαδραστικός χάρτης νομού Κορινθίας. Με ένα κλικ όλες οι ειδήσεις του δήμου ξεχωριστά

  

 


Advanced Facebook Like Box

Bookmakers bonuses with www gbetting.co.uk site.