Ο Άσσος υποδέκτηκε τους υπεραθλητές του Σπαρταθλου

Στις 7 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του 37ου Διεθνούς Αγώνα Υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον 2019» από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες -μεταξύ τους 60 Έλληνες- ξεκίνησαν το ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη, στα βήματα του αρχαίου Φειδιππίδη.

Στο πλευρό των δρομέων βρίσκονται εκατοντάδες εθελοντές και γιατροί, ενώ κόσμος συγκεντρώνεται σε διάφορα σημεία της διαδρομής για να τους εμψυχώνει.

Στόχος είναι να να φθάσουν το πολύ μέσα σε 36 ώρες στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και να ακουμπήσουν τα πόδια του, σημάδι ότι τερμάτισαν.

Κάθε χρόνο ο Άσσος υποδέχεται τους αθλητές με μια μικρή εκδήλωσε σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΡΕΑ» .

Το παρών έδωσε φέτος και το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που χειροκρουσε τους αθλητές και τους έδινε ένα κλαδί ελιάς.

Το δήμο εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πούρος , αναπληρωτής δημάρχου και Τίμος Πιέτρης αντιδήμαρχος τουρισμού , ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος που ευχαρίστησε το δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο για την παροχή τροφίμων, νερών και αναψυκτικών για τους αθλητές καθώς και τα ηχητικά για την εκδήλωση.

 
Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…