Τηλεδιάσκεψη του Χρίστου Δήμα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορινθίας

τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορινθίας, Χρήστο Πλατά.

Συζητήσαμε για την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το βαθμό ετοιμότητας, το επιχειρησιακό σχέδιο καθώς και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα.

Άξια αναφοράς είναι η πρωτοβουλία των αντίστοιχων Δήμων της Κορινθίας, για την δημιουργία 5 εποχικών κλιμακίων σε Σοφικό, Χιλιομόδι, Αγίους Θεοδώρους, Νεμέα και Φενεό με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Επιπλέον σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους Αντιπεριφερειάρχες, η Περιφέρεια θα καλύψει άμεσα τα έξοδα για τα ελαστικά που χρειάζονται τα οχήματα της Υπηρεσίας.

Τέλος, μετά από συνεννόηση που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορινθίας, τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα ζητήσει επισήμως έκταση, που μέχρι σήμερα είναι αναξιοποίητη, αλλά υπό την χρήση της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για την μελλοντική της μετεγκατάσταση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς, ελπίζουμε πως θα έχουμε ένα καλοκαίρι ήσυχο, χωρίς φωτιές, όμως σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, να αντιδράσουμε άμεσα και να μην κινδυνέψει κανένας πολίτης, καμία περιουσία και να προστατεύσουμε την χλωρίδα, την πανίδα και τις ομορφιές του Νομού μας.

Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις επιχειρησιακές δυνατότητες και στο ανθρώπινο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι χρέος μας να τους στηρίξουμε προκειμένου να ανταπεξέλθουν ακόμα πιο αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο τους.

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…