ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΧΙΝΟΥ

Συζητήθηκε στις 25.01.2018 ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κατά του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και κατά της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, η Αστική

μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών» («ΠΑ.Κ.Ο.Ε.») και οι ιδιώτες Δημήτρης Δεσσύλας, Αδαμαντία Πολύζου, Χαράλαμπος Κοντογιαννάτος, Κωνσταντίνος Αλεξίου και Νικόλαος Πολύζος.

Το Π.Α.Κ.Ο.Ε. και οι συγκεκριμένοι ιδιώτες, είχαν καταγγείλει τον Δήμο και την ΔΕΥΑ για ακαταλληλότητα του νερού στο Σχίνο, προβαίνοντας σε έκδοση δελτίων Τύπου αλλά και σε σειρά από ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, ομιλώντας για νερό μολυσμένο και άκρως επικίνδυνο ενώ εξαπέλυσαν βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του Δημάρχου Λουτρακίου κάνοντας λόγο για εγκληματική αδιαφορία στο ζήτημα αυτό.

Με την συγκεκριμένη αίτηση, ζητούσαν δικαστικώς ανάμεσα σε άλλα την άμεση διακοπή της υδροδότησης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής του Σχίνου Λουτρακίου Κορινθίας, προκειμένου να καθαριστούν οι δύο κεντρικές δεξαμενές, να αποσταλούν υδροφόρες για να υδροδοτήσουν τις κατοικίες του Σχίνου Λουτρακίου Κορινθίας αλλά και να απειληθεί χρηματική ποινή μέχρι 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το Δικαστήριο, είχε απορρίψει το αίτημα των ανωτέρω αιτούντων για χορήγηση προσωρινής διαταγής.

Με την προσφάτως εκδοθείσα υπ.αρ. 94/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, απορρίφθηκε πλήρως και πανηγυρικώς η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των συγκεκριμένων προσώπων με αποτέλεσμα να κλείσει οριστικά το ζήτημα των καταγγελιών τους αναφορικά προς την καταλληλότητα του νερού της περιοχής του Σχίνου, το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι απολύτως κατάλληλο και αρίστης ποιότητας.

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…