"Πρόστιμα εδώ, πρόστιμα εκεί, πρόστιμα παρακάτω, δεν πάει άλλο πια συνέλληνες, επιάσαμε της λογικής τον πάτο"

Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
 (Αρθρογράφου - Σχολιογράφου)
"Πρόστιμα εδώ, πρόστιμα εκεί,
πρόστιμα παρακάτω,
δεν πάει άλλο πια συνέλληνες,
επιάσαμε της λογικής τον πάτο! "...Δύο νέα πρόστιμα προστίθενται στην πλειάδα των ήδη υφιστάμενων.

1. Παραβάσεις του ΚΟΚυκλοφορίας:

Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχουν ποινές - όχι μόνον χρηματικές- αλλά και να αποφεύγονται οι εξαιρέσεις /σβησίματα/ απαλλαγές/διακρίσεις.
Η διαφοροποίηση μου, έχει να κάνει με την σύνδεση του (ιδίου) παραπτώματος με καταβολή διαφορετικού τιμήματος που θα πρέπει να καταβάλλει ο παραβάτης, ανάλογα με τα εισοδήματά του !
Δεν διακρίνω - εκτός από εισπρακτική και λαϊκίστικη παράμετρο - ίχνη λογικής ή δικαίου εδώ, δεδομένου ότι δεν τιμωρείται η πράξη /παράπτωμα, αλλά το ... εισόδημα του παραβάτη. (Σ.Σ Προσωπικά με ανησυχεί μήπως επεκταθεί αυτή η άδικη και παράλογη προσέγγιση και στο ποινικό σκέλος).

Άραγε θα τιμωρούνται οι εγκληματίες με διαφορετικές ποινές για το ίδιο αδίκημα πχ θανάσιμο  τραυματισμό; Ισόβια ο πλούσιος, 5 χρόνια ο υπάλληλος ή ο συνταξιούχος  και καθόλου ή με τριετή αναστολή ο άπορος; Βέβαια σε αυτή τη περίπτωση δεν χρειάζεται ο ποινικός κώδικας  ή -και - τα Δικαστήρια.

Ας πάρουμε και ένα δεύτερο, πιο ανάλαφρο (με ή χωρίς αερόσολα ή αερολογίες αρμοδίως αναρμοδίων) παράδειγμα:

Έστω πως σε κάποιο πάρκο απαγορεύεται - σε συγκεκριμένο σημείο - να πατηθεί το γρασίδι και υπάρχει πρόστιμο χ αξίας. Τι κάνουμε; Επιβάλλουμε πρόστιμο σε συνάρτηση με την παλαιότητα και την ποιότητα των παπουτσιών που το πάτησαν; Το βρίσκετε λογικό και δίκαιο να πληρώνει το ίδιο αυτός που φορά παπούτσια αξίας 500 € με εκείνον που κυκλοφορεί με τρύπιες ελβιέλες; Πάντως κάποιοι το βρίσκουν!....

Σε άλλες χώρες όταν η ταμπέλα προστίμου αναγράφει  ας πούμε 20 € αν πατηθεί η χλόη και αποφεύγουν οι επισκέπτες να την πατήσουν, αναγκάζονται να κατεβάσουν την τιμή στα  5 € ώστε να μην έχει απώλεια οικονομική το Κράτος. Χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγει στις φορολογικές δηλώσεις ή στην ποιότητα των παπουτσιών.

2. Τεκμήρια τα κατοικίδια

Το βρίσκω απόλυτα σωστό και δίκαιο (αφού έχουν φορολογηθεί εξοντωτικά τα  πάντα).
Επαναστατούν οι ζωόφιλοι. Κακώς. Δεν έχει έξοδα ένα ζώο; Δεν είναι - θορυβώδες μάλιστα - τεκμήριο πλούτου; Ελπίζω να παρηγορηθούν αν τους θυμήσω πως το (3ο ) παιδί αποτελεί τεκμήριο. Το ζώο; Ή ακόμη τα 5 ή 10 κατοικίδια τι είναι; Ένδειξη /Απόδειξη πενίας του φιλόζωου επειδή - υποτίθεται ότι - διατρέφεται με ... ζωοτροφές;

ΥΓ Άψογο μέτρο. Μια μικρή επιφύλαξη διατηρώ ως προς το τι θα συμβεί, πως θα αντιμετωπιστεί, μετά από λίγα χρόνια, η κατάσταση.
      Όταν θα ολοκληρωθεί η εξαθλίωση μας και επομένως και η φοροδοτική μας ικανότητα, με αποτέλεσμα να διατρεφόμαστε με ζωοτροφές (!).
      Πως άραγε θα μας τα παίρνει το φιλόζωο Κράτος μας ;Με την απόδειξη του Supermarket;

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…