Πάγκαλος: Η Τουρκία εξαπέλυσε τα πιο κτηνώδη ένστικτα της

Μύδρους κατά της Τουρκίας, της κυβέρνησης καθώς επίσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, εκτόξευσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο την 1η Μαρτίου.

"Νομίζω ότι οι Τούρκοι οι οποίοι έχουν εξαπολύσει τα πιο κτηνώδη ένστικτα που είχε ποτε η οθωμανική αυτοκρατορία, και σκέπτονται κάτι να κερδίσουν κάτι από αυτό." είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως πρόσθεσε μια από τις επιδιώξεις της Τουρκίας: "Θα μπορούσε ένα από αυτά να είναι η έκδοση, καταστρατηγώντας την ελληνική και την ευρωπαϊκή αρχή διάκρισης των εξουσίων, να αναγκάσει τη ελληνική δικαιοσύνη να τους εκδόσει." Άλλωστε σχολιάζοντας την τροπή που πήρε η υπόθεση υποστήριξε
Αυτό έπρεπε να λυθεί ούτε καν μεταξύ των μονάδων. Επιτόπου να καλέσει ο Τούρκος διοικητής τους δυο και να τους πει παιδιά μου μην το ξανακάνετε αυτό."

Όπως σημείωσε μάλιστα με νόημα: Γεννά πολλά ερωτήματα ότι δυο βαθμοφόροι βγήκαν περίπολο τη νύχτα κάτω από το χιόνι. Αυτό όμως είναι δευτερεύον θέμα δεν δικαιολογεί τη συμπεροιφορά των Τούρκων. Μπορούσε εάν ο Τούρκος διοικητής είναι πολύ στριφνός έπρεπε να πάρει τον έλληνα διοικητή.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για διγλωσσία και εξαπέλυσε επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου: "Υπάρχει μια διπλή γλώσσα στο επίπεδο της κυβέρνησης. Διότι ο μεν κύριος Καμμένος είναι εθνικιστής και νταής και φέρει τη στολή παραλλαγής στα περισσά κιλά του επάνω." Μάλιστα έψεξε τον ΥΕΘΑ για τις πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα Liberation: " Εγώ φοβάμαι ένα δυστύχημα. Δεν ξερώ γιατί ο κυριος Καμμένος θέλει να τα δραματοποιεί. Όπως μια κανονιοφόρος που πέφτει πάνω στο δικό μας πλοιο και ήγθελε να το βουλιάξει. Φοβούμαι ότι θα έχουμε κι αλλα τετοια."

Χαρακτήρισε μάλιστα τραγέλαφο την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι είναι μονόδρομος η προσφυγή στις κάλπες: "Δεν μπορούμε να έχουμε δικιο παντού. Πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί, να γίνουν εκλογές και να παραδώσει σε πιο ικανούς. Είναι άλλωστε κυβέρνηση μειοψηφίας. Άλλωστε εξελέγη με αποχή 50%. Δεν είναι κυβέρνηση. Είναι τραγέλαφος."

 

 

 

ΣΚΑΙ

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…