Μητσοτάκης για το Μακεδονικό: «Να μας έχετε εμπιστοσύνη, όπως είχατε στον Καραμανλή το 2008»

Μηνύματα για το ονοματολογικό της πΓΔΜ έστειλε μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών του κόμματος στο Λιτόχωρο Πιερίας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χθες το βράδυ.

«Δεν είναι τυχαίο, φίλες και φίλοι, ότι επέλεξα αυτές τις ημέρες να βρεθώ εδώ στη Μακεδονία. Σήμερα στην Πιερία και αύριο στην Πέλλα. Είναι μέρες φορτισμένες. Είναι μέρες, όπου γνωρίζω πολύ καλά ότι οι Μακεδόνες συμπολίτες μας αισθάνονται μια ανησυχία, αλλά και μια προσμονή ταυτόχρονα για την επίλυση του εθνικού ζητήματος το οποίο μας απασχολεί. Και θέλω να σας πω μια κουβέντα μόνο την οποία είπα και στους Τομεάρχες του Κόμματός μας όταν μίλησα χθες για το ζήτημα αυτό. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Όπως είχατε εμπιστοσύνη και στον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι», είπε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τότε ανεδείχθη η εθνική γραμμή και προσδιορίστηκαν τα όρια μιας εθνικά αποδεκτής λύσης στο Μακεδονικό. «Η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας. Αναφέρομαι στο ζήτημα των χρήσεων της ονομασίας, αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes. Και αναφέρομαι φυσικά και στο ζήτημα το οποίο έθιξε ο Απόστολος (σ.σ. Τζιτζικώστας), στα ζητήματα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων των γειτόνων, που προσβάλουν την εθνική υπερηφάνεια, όχι μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Και αυτά πρέπει να σταματήσουν αν θέλουμε πραγματικά να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Να μας έχετε εμπιστοσύνη, λοιπόν, σε αυτό το θέμα, διότι η Νέα Δημοκρατία ήταν η παράταξη που πάντα έβαλε πρώτα το συμφέρον της χώρας. Και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Και αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε και στο μέλλον», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο αίτημα για πολιτική αλλαγή. «Δεν αξίζουμε, φίλες και φίλοι, να είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα σπιράλ ύφεσης. Δεν μας αξίζει τα νέα παιδιά να φεύγουν από την Ελλάδα, να αναζητούν δουλειές εκτός Ελλάδος. Δεν μας αξίζει να έχουμε νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι επιχειρούν, νέους επαγγελματίες οι οποίοι αγωνίζονται, να εργάζονται κάθε μέρα και να βλέπουν ότι έρχεται τελικά το κράτος να παίρνει το μεγαλύτερο κομμάτι του δικού τους κόπου. Δεν μας αξίζει να έχουμε νέους αγρότες, οι οποίοι επιχειρούν σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς πόρους και με μια υπερφορολόγηση, η οποία τους τσακίζει και η οποία τους στερεί κάθε κίνητρο για πραγματική δουλειά. Δεν μας αξίζει να έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία δεν μας κάνει εθνικά υπερήφανους. Μια κυβέρνηση, η οποία, δυστυχώς, στα μεγάλα εθνικά θέματα δεν επιδεικνύει ούτε την απαραίτητη υπευθυνότητα ούτε την απαραίτητη σοβαρότητα, προκειμένου να μας κάνει όλες και όλους εθνικά υπερήφανους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

 

 

pigi Reader.gr

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…