Προθεσμία ζήτησε και πήρε ο Ψινάκης - Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι


Προθεσμία για τις 21 Νοεμβρίου ζήτησε και πήρε από τους εισαγγελείς ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Ο κ. Ψινάκης είχε κληθεί σήμερα να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Την προθεσμία έλαβε δια του συνηγόρου του Αλεξάνδρου Λυκουρέζου καθώς ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στην Ευελπίδων. Εις βάρος του δημάρχου Μαραθώνα έχουν γίνει καταγγελίες για εγκληματικές παραλείψεις που συνετέλεσαν στο φονικό αποτέλεσμα της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές και για τη διαχείριση της βοήθειας που δόθηκε προς τους πυροπαθείς.

Εκτός από τον κ. Ψινάκη ως ύποπτη έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις αύριο και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου (η οποία ελέγχεται ποινικά και για παραλείψεις στην πλημμύρα στη Μάνδρα με τους 24 νεκρούς), καθώς και άλλα 19 άτομα. Πρόκειται για στελέχη προερχόμενα από την Πυροσβεστική, την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα οποία ενεπλάκησαν στις διαδικασίες που ακολουθηθήκαν, για την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…