Έρχονται αλλαγές στην στρατιωτική θητεία

Αλλαγές στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας., με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου που βρίσκεται σε διαβούλευση και αναμένεται σε 10 ημέρες να πάει στη Βουλή προς ψήφιση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «η θητεία γίνεται εξάμηνη για όλα τα παιδιά τα οποία θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια. Το ίδιο γίνεται και γι' αυτούς που έχουν τρία ή τέσσερα παιδιά. Δεύτερον, υπάρχει τακτοποίηση των ανυπότακτων. Αν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πάνε φαντάροι, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά. Για τους αντιρρησίες συνείδησης που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους κατεβαίνει το όριο».

Ο κ. Ρήγας σημείωσε επίσης ότι «αυξάνεται και η διάρκεια της αναβολής για κοινωνικούς λόγους από ένα σε δύο εξάμηνα. Είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε παρατηρήσεις και να λύσουμε και άλλα προβλήματα. Το νομοσχέδιο έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς συμβάλλει στο να έχουμε περισσότερα παιδιά», πρόσθεσε. .

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…