Στη Βουλή ο φάκελος Novartis για Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο

Έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα της Δευτέρας η δικογραφία για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες πολιτικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Η διαβίβαση της δικογραφίας θα ανακοινωθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη το πρωί και μόνο τότε θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες και οι εμπλεκόμενοι.

Η αξιολόγηση του υλικού είναι και αυτή η οποία θα κρίνει τον τρόπο διαχείρισης της υπόθεσης από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι.

Μεταξύ αυτών η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής ή επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά και το ενδεχόμενο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αναμένει εμπλουτισμό της υπόθεσης με νέα στοιχεία μέχρις ότου αποφασίσει να διερευνήσει τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτή.

Όπως άλλωστε έγραψε την Κυριακή η Realnews πίεση χρόνου για λόγους παραγραφής δεν υφίσταται καθώς με βάση το Σύνταγμα και τις ισχύουσες διατάξεις η αποσβεστική προθεσμία της Βουλής να ασκήσει δίωξη για τα συγκεκριμένα αδικήματα εκπνέει τον Οκτώβριο του 2021.

Πηγή: real.gr

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…