Μηταράκης για μεταναστευτικό: Ούτε στον εμφύλιο δεν τα έχουμε δει αυτά

«Κάποιοι ξεσηκώνουν τον κόσμο, ξεσηκώνουν οικογενειάρχες» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη με συγκρούσεις των κατοίκων με τα ΜΑΤ.

Σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση είναι από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων με τις τοπικές κοινωνίες. «Δεν έχει υπάρξει ουσιαστικός αντίλογος» υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης . Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέλαβε ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν εύκολα οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στα νησιά, καθώς χωρίς απόφαση για τη χορήγηση ασύλου, θα πρέπει να παραμείνει στη χώρα και δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα εισόδου.

Αναφορικά με τη στάση της Αστυνομίας, ο κ. Μηταράκης είπε πως οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας ήταν να υπάρχει μηδενική επαφή και να μην επηρεαστεί κανένας πολίτης, ένας λόγος που ήταν μεγάλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας ήταν να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να μην υπάρξουν επεισόδια.

Όπως περιέγραψε, οι αστυνομικοί έφτασαν στα σημεία κατασκευής των κλειστών δομών χωρίς τραυματισμούς, εκεί δέχθηκαν πυρά, υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για πυροβολισμούς ενώ πετάχτηκαν και σαΐτες προς ελικόπτερο. Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για «ακραία οργάνωση» των αντιδράσεων, που δεν αντιπροσωπεύει φιλήσυχους νησιώτες. Σχολιάζοντας τα επεισόδια που έγιναν χθες στη Χίο, ο κ. Μηταράκης είπε χαρακτηριστικά: «Να πάνε σε ξενοδοχείο, ορδή, όχλος, και να τους χτυπάνε, αυτά δεν τα έχουμε δει ούτε στον εμφύλιο, είναι ακραίες συμπεριφορές».

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι ο κ. Μουτζούρης θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μηταράκη και να του ζητήσει συγγνώμη για την πρόσφατη συμπεριφορά του.

Πηγή

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…