Δημοσκόπηση Rass: Διαφορά 10,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην δημοσκόπηση που πραγματοποίησε πανελλαδικά η Rass για το κανάλι Action 24, καταγράφεται και πάλι μια μεγάλη διαφορά της ΝΔ.

Η έρευνα δείχνει επίσης πεντακομματική Βουλή, αφού τρίτη δύναμη καταγράφεται το Κίνημα Αλλαγής με 10,2%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,2% και πέμπτο είναι το ΚΚΕ με 6,3 %.

Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ φαίνεται να είναι κάτω από 3%, με το κόμμα του κ. Λεβέντη να είναι στο 2,7% και του κ. Καμμένου στο 2,5%,

«Άλλο κόμμα» 4,6 %  ενώ το 14,2% παρουσιάζεται ως αναποφάσιστο.

 

Η ΝΔ έρχεται πρώτη και στην παράσταση νίκης, με ποσοστό 73,3%.

Σχετικά με την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεύτερη η Φώφη Γεννηματά και τρίτος ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Αλέξη Τσίπρα να έρχεται έκτος στην σχετική λίστα.

Ωστόσο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές γνώμες παρά θετικές.

 

Κεντροαριστερά

Σχετικά με τις αναμορφώσεις στον χώρο της κεντροαριστεράς, αυτές φαίνεται να έχουν κάνει «γκελ» σε όσους θεωρούν ότι ανήκουν στον χώρο, αφού θεωρούν το Κίνημα Αλλαγής ως τον βασικό εκφραστή.

 

Στην έρευνα τίθεται και το ερώτημα της μετεκλογικής συνεργασίας που ενδεχομένων να κληθεί να κάνει το «Κίνημα Αλλαγής». Εκεί οι ερωτηθέντες θεωρούν πως καταλληλότερος εταίρος είναι η ΝΔ, με μεγάλη μάλιστα διαφορά.

 

«Δυσοίωνες» οι οικονομικές προβλέψεις

Οι πολίτες φαίνονται απαισιόδοξοι σχετικά με το μέλλον της «τσέπης» τους και της κοινωνίας εν γένει, αφού το 75% θεωρεί πως δεν θα σηματοδοτήσει τίποτα θετικό η έξοδος από τα μνημόνια.

Επίσης ο κόσμος δείχνει να μην έχει εμπιστοσύνη στα προγράμματα που έχουν παρουσιάσει οι κ.κ Μητσοτάκης και Τσίπρας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σχετικά με το Σκοπιανό, σε μεγάλο ποσοστό οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν πως η λύση που θα βρεθεί θα συμφέρει περισσότερο την γείτονα (57,1%)

, παρά την Ελλάδα (26,9%),

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…