Ξένες Δημοσιεύσεις

Το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ μυστικό των ψυγείων

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν σε έχει απασχολήσει...
ποτέ το μαγνητικό λάστιχο που υπάρχει στην πόρτα του ψυγείου σου για να "σφραγίζει" μέσα τον κρύο αέρα.

Το θεωρείς αυτονόητο γιατί όλα τα ψυγεία σήμερα είναι έτσι. Όμως δεν ήταν από πάντα έτσι. Κάποτε είχαν διαφορετικές πόρτες που καταργήθηκαν για έναν φρικτό λόγο

Παλιότερα, λοιπόν, οι πόρτες των ψυγείων είχαν ένα μεταλλικό χερούλι που ήταν μάλιστα πάρα πολύ αποδοτικό. Σφράγιζε τόσο καλά τον αέρα στο εσωτερικό της συσκευής που δημιουργούσε ηχομόνωση.

Συνέβαινε λοιπόν το εξής θλιβερό φαινόμενο. Παιδάκια έμπαιναν μέσα στο ψυγείο για παιχνίδι και δεν έβγαιναν ποτέ ξανά, διότι όχι μόνο δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα από μέσα αλλά όσο και να φώναζαν δεν τα άκουγε κανείς.

Μετά το φρικτό θάνατο αρκετών παιδιών, το ζήτημα πήρε τέτοια έκταση που το 1956 το Κογκρέσο αναγκάστηκε να περάσει την Πράξη για την Ασφάλεια των Ψυγείων, η οποία υποχρέωνε τους κατασκευαστές να φτιάχνουν ψυγεία που ανοίγουν και από μέσα.

Κάποιος είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει στην πόρτα μαγνητικό λάστιχο και κάπως έτσι τα ψυγεία πήραν τη σημερινή τους μορφή.
Read 756 times
Share this article

About author

FreshPress
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…