Ξένες Δημοσιεύσεις

Πώς γίνεται κάποιος… σωματοφύλακας του Κιμ

Όλοι είδαμε τις εικόνες των μαυροφορεμένων σωματοφυλάκων του Κιμ Γιονγκ-ουνστη Σιγκαπούρη να τρέχουν δίπλα από τη λιμουζίνα του.

Ποιοι είναι όμως οι μυστηριώδεις σωματοφύλακες που μοιάζουν να μη μένουν ποτέ από ανάσα και γιατί πρέπει να τρέχουν κατά μήκος της πορείας του προεδρικού αμαξιού;

Σύμφωνα με το BBC, αποτελούν ειδικό τμήμα αυτού που είναι γνωστό ως Γραφείο Νο 6 του Κεντρικού Κόμματος, αν και οι πληροφορίες εδώ είναι περιέργως πολλές για μια χώρα γνωστή για τη μυστικοπάθεια και τον απομονωτισμό της.

Για να φτάσει κάποιος τόσο κοντά στον Υπέρτατο Ηγέτη της Βόρειας Κορέας, πρέπει να είναι υποχρεωτικά άντρας και να έχει υπηρετήσει στον στρατό της λαϊκής δημοκρατίας, όπου οφείλει να έχει διακριθεί. Όταν επιλεγεί, θα εκπαιδευτεί στις πολεμικές τέχνες και το σημάδι και θα περάσει τα πάνδεινα για να γίνει σωματοφύλακας του Κιμ.

ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Όπως και κάθε άλλο μέλος προσωπικής προεδρικής φρουράς δηλαδή, καθώς οι ανάγκες ασφαλείας των ηγετών είναι προφανώς οι ίδιες. Μόνο που στην επικράτεια του ιδιαίτερου καθεστώτος του Κιμ, τα πράγματα περιπλέκονται κομματάκι.

Οι σωματοφύλακες δεν πρέπει κατά κανέναν λόγο να είναι ψηλότεροι από τον ηγέτη και να έχουν εμφανή σωματικά ψεγάδια. Για να γίνει όμως κάποιος μέλος της ελίτ ομάδας της προσωπικής φρουράς του Κιμ, θα ξεψαχνίσουν το οικογενειακό του υπόβαθρο, κυρίως τις πολιτικές προτιμήσεις και την αφοσίωση στο Κόμμα τουλάχιστον δυο γενιές πίσω.

Συγγενείς της οικογένειας του ηγέτη και των πρωτοκλασάτων στελεχών του προτιμώνται φυσικά, καθώς η πίστη τους στα ιδανικά του Κιμ είναι εξασφαλισμένη. Και αν επιλεγείς, δεν υπάρχουν φυσικά περιθώρια για «όχι». Όσο για το τζόκινγκ πλάι στη λιμουζίνα, αυτό γίνεται πιθανότατα για να είναι συνεχώς κοντά στον άνθρωπο που προστατεύουν.

Και παρά τις εικόνες που είδαμε, οι σωματοφύλακες του Κιμ είναι λιγότεροι σε αριθμό και πιο «αόρατοι» σε σχέση με τα χρόνια του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ-ιλ…

Read 793 times
Share this article

About author

FreshPress
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…