Ξένες Δημοσιεύσεις

Δρακολίμνη της Τύμφης, ένα μέρος που μαγεύει και ξαναζωντανεύει το μύθο

Η Ελλάδα κρύβει πολλές ομορφιές, μικρούς ή μεγάλους θησαυρούς της φύσης, που αξίζει να ανακαλύψεις. Ένα από αυτά τα μέρη, χωρίς αμφιβολία, είναι και η Δρακολίμνη της Τύμφης.

Βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.050 μ., το σχήμα της είναι ελλειψοειδές ενώ η έκτασή της είναι περίπου 8 στρέμματα. Αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τριτώνες που φιλοξενεί στα νερά της.

Η Δρακολίμνη της Τύμφης ή της Γκαμήλας (είναι η δεύτερη ονομασία της) απέχει 1 ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο στο διάσελο της Αστρακιάς και 4 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο, ενώ η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια.

Σύμφωνα με το μύθο, στη Δρακολίμνη της Τύμφης και στην «αντίπαλό» της τη Δρακολίμνη του Σμόλικα κατοικούσαν δύο δράκοι, οι οποίοι είχαν έχθρα μεταξύ τους και κάθε φορά που αγρίευαν εκτόξευαν πέτρες ο ένας στον άλλο. Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο μύθος αυτός εξηγεί το γεγονός πώς οι όχθες της Δρακόλιμνης του Σμόλικα έχουν άσπρο χρώμα με διάσπαρτες μαύρες πέτρες, ενώ οι όχθες της λίμνης της Τύμφης μαύρο χρώμα με διάσπαρτες άσπρες πέτρες!

Read 1440 times
Share this article

About author

FreshPress
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…