Δόθηκε άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό από τους οκτώ που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να χορηγήσει άσυλο και σε τρίτο Τούρκο από τους 8 αξιωματικούς.

 Είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 - Αναμένονται οι αποφάσεις και για τους υπόλοιπους πέντε
Νέες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από του 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή χορήγησε πολιτικό άσυλο στον αξιωματικό Ουγκούρ Ουτσάν. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν ομόφωνη. Υπενθυμίζεται πως και οι 8 αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού τον περασμένο Μάϊο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Πρακτικά η χορήγηση πολιτικού ασύλου σημαίνει πως και ο τρίτος αξιωματικός παίρνει το πολυπόθητο για τους ίδιους άσυλο και αυτομάτως (όπως έχει κάνει και στην 2 προηγούμενες περιπτώσεις) το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής πολιτικής υποβάλλει αίτηση ακύρωσής του. Βέβαια, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης πιλοτικά από το ΣτΕ , και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν οι οκτώ, ουσιαστικά αυτό έχει τυπικό χαρακτήρα πλέον. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες η επιτροπή ασύλου θα αποφανθεί και για τους υπόλοιπους 5 αξιωματικούς.

 

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…