Ταϊλάνδη: Ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία επιχείρηση απεγκλωβισμού

Με κομμένη την ανάσα όλη η Ταϊλάνδη, όλος ο κόσμος, περιμένει να δει και τον τελευταίο από τους 13 εγκλωβισμένους στο σπήλαιο Τάι Λουάνγκ να βγαίνουν σώοι. Στις 10:08 το πρωί της Τρίτης (10.07.2018) ξεκίνησε η τελευταία επιχείρηση απεγκλωβισμού. Στόχος των αρχών να βγουν και οι πέντε τελευταίοι σήμερα.

19 δύτες ξεκίνησαν και πάλι το «ταξίδι» τους στο σπήλαιο για να βγάλουν στο φως τα τέσσερα αγόρια που παραμένουν εκεί και τον 25χρονο προπονητή τους. «Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», ανέφερε ο επικεφαλής της επιχείρησης. Και εκτίμησε ότι η επιχείρηση ίσως ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα. 

Και τα πέντε εναπομείναντες μικροί ποδοσφαιριστές θα βγουν «ταυτόχρονα», καθοδηγούμενα από τα μέλη της ομάδας, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης. Όταν ο επικεφαλής της διάσωσης ανακοίνωσε πως σήμερα θα βγουν και οι πέντε που παραμένουν στο σπήλαιο, στην αίθουσα ξέσπασαν χειροκροτήματα μεταδίδει ο ανταποκριτής του Guardian.

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…