Αποκάλυψη- Νέα υπόθεση Φλώρου: Ισοβίτης αποφυλακίστηκε με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης έχει μπει περίπτωση κρατούμενου που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα,

ο οποίος βγήκε από τη φυλακή με όρους πριν από λίγους μήνες επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Ο συγκεκριμένος φέρεται να προσκόμισε ιατρικά πιστοποιητικά που ελέγχονται ως πλαστά και να εμπλέκεται στο κύκλωμα.

Μάλιστα ο εν λόγω κρατούμενος, επειδή παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος, ώστε να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή του Φλώρου όπου μετά από έφεση ανακλήθηκε το πρωτοβάθμιο βούλευμα και ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Χαλκίδας, παραμένει ελεύθερος.

Προφανώς, υπό αυτά τα δεδομένα και προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους αποφυλακίσεις, το Υπουργείο προχώρησε σήμερα σε τροπολογία, όπως ζητούσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία επέρχεται αλλαγή στο άρθρο 110Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αφορά την υπό όρους αποφυλάκιση για λόγους υγείας, ώστε να είναι εφικτή η ανάκληση του βουλεύματος με βάση το οποίο ένας κρατούμενος αποφυλακίζεται όταν υπάρχουν ενδείξεις περί πλαστότητας των ιατρικών εγγράφων .

Σε ό,τι αφορά πάντως την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου η έρευνα βρίσκεται στην τελική της ευθεία και, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε και άλλο πλαστό πιστοποιητικό που μειώνει περαιτέρω το ποσοστό αναπηρίας που επικαλέστηκε για την αποφυλάκισή του.

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…