Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ελαφόνησο και συγκεκριμένα στην περιοχή Σίμου.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά κινείται προς το κάμπινγκ το οποίο εκκενώθηκε νωρίτερα για δεύτερη φορά.


Επίσης έχουν εκκενωθεί όλα τα σπίτια και τα ξενοδοχεία της περιοχής, αν και κάποιοι κάτοικοι παραμένουν εκεί έως την τελευταία στιγμή προσπαθώντας να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Στη μάχη έχουν ριχτεί και μηχανήματα του Στρατού που προσπαθούν να ανοίξουν υποτυπώδεις αντιπυρικές ζώνες για να μην περάσει η φωτιά και στο νότιο τμήμα του νησιού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκκένωση του οικισμού της Παναγιάς, όπου εκεί κοντά έχει ξεσπάσει δεύτερο μέτωπο φωτιάς. Η καταστροφή στο νησί είναι μεγάλη, όπως επισημαίνουν κάτοικοι και επαγγελματίες του νησιού.

Σε επικοινωνία του enikos.gr, η δήμαρχος Ελαφόνησου, Ευσταθία Λιάρου, τόνισε ότι εκκενώθηκε ο οικισμός Παναγιά και πως δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 3 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν 4 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε χθες, αλλά συνέχιζε να καίει σε ένα σημείο όπου βρίσκονται απορριμμάτων.

Σήμερα εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε, δημιουργώντας πρόβλημα, καθώς εκτός των άλλων έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση λόγω του πυκνού καπνού.

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…