Η πρώτη ημέρα λειτουργίας των εκκλησιών

Λειτουργίες παρουσία πιστών γίνονται από σήμερα στις εκκλησίες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πιστοί θα μπορούν να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στην είσοδο των ναών θα υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών, ενώ απαραίτητη θα είναι η τήρηση αποστάσεων 1,5 μ., με μέγιστο αριθμό πιστών τα 50 άτομα. Το πρόσωπο που θα ελέγχει στην είσοδο θα φοράει μάσκα και γάντια, ενώ στην είσοδο των Ιερών Ναών θα υπάρχουν αντισηπτικά και συστήνεται στους πιστούς με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα να φορούν μάσκα. Αποστάσεις μεταξύ των πιστών θα τηρούνται και κατά την προσέλευση της θείας μετάληψης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει. Οι θέσεις στο εσωτερικό της εκκλησίας είναι συγκεκριμένες και στον προαύλιο έχουν τοποθετηθεί καρέκλες. Στην είσοδο του Ιερού Ναού υπάρχει άτομο που ενημερώνει τους πιστούς για το πού μπορούν να καθίσουν. Στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό θα τελεστούν τρεις Θείες Λειτουργίες.

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…