Οι μαθητές τίμησαν την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Πολλά σημεία του κέντρου ήταν κλειστά προκειμένου να μπορέσει να γίνει η παρέλαση, που φέτος πραγματοποιείται με έναν ακόμα παραπάνω συμβολισμό, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με την Τουρκία.

Την παρέλαση άνοιξε, ως είθισται, το γενικό λύκειο Καλαβρύτων, με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

 

Την επέτειο τίμησαν και παιδιά μεταναστών, που παρήλασαν με το σχολείο τους

Την παρέλαση επίσης κόσμησαν με την παρουσία τους και αθλητές των Special Olympics και άτομα με αναπηρία, αλλά και σύλλογοι και οργανισμοί.

<< ΣΚΟΝΑΚΙ >>

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…