Καρδίτσα: Τεράστιο φιάσκο η «μεγαλύτερη χασισοφυτεία»; Ανατροπή και ερωτήματα

Διαφορετική τροπή παίρνει το θέμα του εντοπισμού και εκρίζωσης 10564 δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλλιθήρου, καθώς ο 44χρονος που είχε συλληφθεί μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος στον ανακριτή ανέφερε ότι πρόκειται για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και ότι ανήκει σε 24χρονο συγγενή του με τον ίδιο να μην έχει σχέση. Ο 24χρονος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην Αστυνομία ενώ μέχρι χθες τουλάχιστον δεν υπήρχε καν ένταλμα σύλληψης.

Στη συνέντευξη τύπου που είχαν παραχωρήσει στελέχη της Αστυνομίας είχαν υποστηρίξει ότι ο 44χρονος «παραδέχτηκε» ότι δική του ήταν η καλλιέργεια και λόγω παλαιότερων υποθέσεών του με τη νομοθεσία δεν μπορούσε να καλλιεργεί ούτε βιομηχανική κάνναβη.

Δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών για βιομηχανική κάνναβη
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 24χρονος είναι δηλωμένος στα μητρώα καλλιεργητών και διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο προέγκριση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η δε έκταση 3,5στρεμμάτων είναι δηλωμένη στο σύστημα ΟΣΔΕ . Από την αστυνομία είχε υποστηριχθεί πως ως εκείνη τη στιγμή (μετά την εκρίζωση) «δεν είχε παρουσιαστεί κάποιο νομιμοποιητικό έγγραφο»

Μετά από αυτή την εξέλιξη και την απελευθέρωση του 44χρονου προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τα οποία ίσως πρέπει να πάρει θέση η ίδια η αστυνομία. Εύκολα διαπιστωνόταν αν η καλλιέργεια ήταν νόμιμη ή όχι.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μάλιστα έχει ζητηθεί εκτίμηση από γεωπόνους της ζημιάς από την εκρίζωση, ώστε να ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου. Θα δούμε τις επόμενες μέρες και μετά την εμφάνιση του 24χρονου αν πρόκειται για την «επιτυχία της χρονιάς» ή την…πατάτα της χρονιάς.

Πηγή: karditsapress

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…