Φωτιά στον Παρνασσό – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις
 

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφίκλεια – Ελάτεια Φθιώτιδας, κοντά στη Φτερόλακα και έκαψε δάσος με έλατα. Άμεσα κινητοποιήθηκε δύναμη της Πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες και επτά οχήματα, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν και δυο υδροφόρες του δήμου.

Με εισήγηση επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ασφαλές σημείο παιδιά από δυο κατασκηνώσεις που βρίσκονται στο σημείο.

 
Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
 
 

σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφίκλεια – Ελάτεια Φθιώτιδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 με 7 οχήματα και 2 υδροφόρες ΟΤΑ. Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ασφαλές σημείο κατασκηνωτές.

 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα
 
 

 

Η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι σε εξέλιξη, δήλωσε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής.

Όπως είπε, εξαιτίας της φωτιάς αποφασίστηκε να απομακρυνθούν από τις κατασκηνώσεις 250 παιδιά και να μεταφερθούν στην Αμφίκλεια, σημειώνοντας πως το μέτρο ήταν καθαρά προληπτικό και τα παιδιά δεν κινδύνευσαν.

 

134 άνθρωποι από την κατασκήνωση της εκκλησίας έχουν μεταφερθεί στο γυμνάσιο και λύκειο της Αμφίκλειας, ενώ  άλλοι 124 πρόσκοποι φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Από τις 05:30 το πρωί η φωτιά είναι σε ύφεση. Σύμφωνα με τς πρώτες εκτιμήσεις έκαψε περίπου 30 στρέμματα δάσους.

 

Με πληροφορίες και από tvstar.gr

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…