Πύρινος εφιάλτης σε Κέρκυρα, Λέρο, Ασπρόπυργο, Αρκαδία και Ηλεία

Επί ποδός βρίσκονται, σήμερα Παρασκευή (23/08), οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μετά την εκδήλωση πυρκαγιών στην Κέρκυρα, τη Λέρο, τον Ασπρόπυργο, την Αρκαδία και την Ηλεία.

Οι ελληνικές Αρχές ήταν σε ετοιμότητα, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται σήμερα σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους -σύμφωνα έκτακτο δελτίο του meteo.gr- αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Πέντε πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (23/08), σημαίνοντας συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Φωτιά υπάρχει και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

Στον Ασπρόπυργο, πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου και άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Παράλληλα πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 21 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 3 Πετζετέλ.


Πηγή

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…