Το σχέδιο για την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά

Σε τρεις φάσεις φαίνεται πως θα απελευθερωθεί η μετακίνηση προς τα νησιά, όπως παρουσιάστηκε σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως έχει φανεί τις τελευταίες μέρες, η ελεύθερη μετακίνηση στα ελληνικά νησιά είναι ένας από τους κυριότερους σταθμούς στη διαδικασία της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, την προσεχή Δευτέρα (11/5) θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις και αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για την μετακίνηση θα απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη.

Επόμενη ημερομηνία απελευθέρωσης των μετακινήσεων είναι η Δευτέρα, 18 Μαΐου οπότε θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα με βεβαίωση του εργοδότη.

Τέλος, αν όλα πάνε καλά, η πρόσβαση στα νησιά της χώρας θα είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου, ωστόσο παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…