Τρία κόλπα για να κρατήσετε τις μύγες μακριά από το πασχαλινό τραπέζι

Όπως κάθε Κυριακή του Πάσχα, έτσι και αύριο χιλιάδες σούβλες “θα πάρουν φωτιά” και...
εκατομμύρια Έλληνες θα γλεντήσουν με το παραδοσιακό αρνί και το κοκορέτσι. Αλλά το πασχαλινό τραπέζι έχει, δυστυχώς, και άλλον έναν... πρωταγωνιστή.Πρόκειται για τις μύγες. Επειδή το ψήσιμο γίνεται στην ύπαιθρο και συνήθως (καιρού επιτρέποντος) και το πασχαλινό τραπέζι στρώνεται επίσης σε εξωτερικό χώρο, οι μύγες που έλκονται από τα εδέσματα στα πιάτα είναι ένας μόνιμος μπελάς.

Δείτε μερικούς απλούς και έξυπνους τρόπους για να κρατήσετε τις μύγες μακριά από το πασχαλινό τραπέζι:

Μέθοδος 1: Νομίσματα μέσα σε μια διάφανη σακούλα με νερό


Δεν υπάρχει κάτι πιο απλό. Βάλτε 4-5 μικρά νομίσματα στην σακούλα. Πρέπει να είναι διάφανη! Γεμίστε την με καθαρό νερό, κλείστε την και κρεμάστε την λίγο πιο πέρα από εκεί που τρώτε. Οι μύγες μπερδεύονται και φοβούνται τις αντανακλάσεις του ήλιου στο νερό και τα νομίσματα.

Μέθοδος 2: Citronella και καρυδέλαιο


Ρίξτε 20-30 σταγόνες από έλαιο citronella σε ένα μπολ με ενάμισι φλιτζάνι λάδι καρύδας. Αναμίξτε καλά και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να γεμίσετε μικρά βαζάκια ή άδειες κονσέρβες. Τοποθετήστε τα γύρω από τα προβληματικά σημεία.

Μέθοδος 3: Βαμβάκι, εκχύλισμα βανίλιας και δυόσμο


Αυτό το απωθητικό μπορεί να είναι λίγο πιο πολύπλοκο, αλλά φέρνει αποτέλεσμα. Βάλτε δύο μπάλες από βαμβάκι στο κάτω μέρος ενός ρηχού δοχείου. Καλύψτε τις μπάλες από βαμβάκι με περίπου τέσσερις κουταλιές της σούπας από εκχύλισμα βανίλιας. Συμπληρώστε το βάζο με φρέσκο δυόσμο και καλύψτε το βαζάκι με ένα κομμάτι τουλπάνι. Αυτή η μέθοδος είναι τόσο επιτυχής, που λένε ότι μπορείτε να αφήσετε αυτό το βαζάκι δίπλα σε ένα μπολ με σάπια φρούτα και οι μύγες να μην πλησιάσουν καν!

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…