Δείτε πως μπορείτε να «σώσετε» τα αυγά σας λίγο πριν λήξουν

Λένε πως τα αυγά διαρκούν 3-5 εβδομάδες στο ψυγείο αλλά στην κατάψυξη μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 6 ολόκληρους μήνες. Ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος για να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη;


Ξεκινήστε σπάζοντας όλα τα αυγά που σας έχουν απομείνει και χτυπήστε σας να πρόκειται να φτιάξετε ομελέτα.

Πάρτε ένα ταψάκι για μάφιν και βάλτε σε κάθε βαθούλωμα 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σας. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη.

Μετά από περίπου 3 ώρες μπορείτε να βγάλετε το ταψάκι από την κατάψυξη και να αδειάσετε τα μείγματά σας σε μια πλαστική σακούλα που είναι ειδική για κατάψυξη.

Πριν την βάλετε στην κατάψυξη γράψτε απ’έξω την ημερομηνία που το κάνατε για να θυμάστε πότε τα βάλατε στην κατάψυξη.

Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε αυτά απλά βγάλτε από τη σακούλα όσα χρειάζεστε και αφήστε τα να ξεπαγώσουν στο ψυγείο ή μέσα σε ένα μικρό μπολ το οποίο θα βάλετε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό για 10 λεπτά.

Έπειτα χρησιμοποιήστε τα όπως κάνετε συνήθως.

Τιp: Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μόνο τους κρόκους θα πρέπει να τους ανακατέψετε με 1/8 κ.γ. αλάτι ή 1μιση κ.γ. ζάχαρη ανά 4 αυγά έτσι ώστε να διατηρήσετε τα αυγά σας σε τέλεια κατάσταση και στην ιδανική υφή.

Πηγή: spirossoulis.com

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…