Το κερασάκι στην τούρτα

Ο Στρατός στη μάχη κατά της κακοκαιρίας

Για ακόμη μια φορά ο Στρατός προσέφερε σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση επείγουσών αναγκών και την παροχή βοήθειας σε πολίτες κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Από τις μεσημβρινές ώρες της παραμονής Πρωτοχρονιάς, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, διατέθηκαν προσωπικό και μέσα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της χιονόπτωσης σε ορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και του Στρατού Ξηράς.

Μονάδες του Μηχανικού συνδράμουν με εργασίες αποχιονισμού στα χωριά Βίλια και Οινόη. Στις περιοχές επιχειρούν συνολικά τρία προωθητές με τρία ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς τα οποία στελεχώνουν 10 στελέχη, με σκοπό τη διάνοιξη δρομολογίων και τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

Μέχρι στιγμής, έχουν διανοιχτεί συνολικά 12 χιλιόμετρα δρομολογίων και έχουν απεγκλωβιστεί 24 κάτοικοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στρατός έχει την δίκη του ξεχωριστή συνδρομή και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών την καλοκαιρινή περίοδο, διαθέτοντας ελικόπτερα Chinook στις μάχες της αεροπυρόσβεσης.

Πηγή Φωτογραφιών: ΓΕΣ

Read 908 times
Share this article

About author

FreshPress
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…