Με άγριες διαθέσεις η FIFA στην Αθήνα

Με απειλητικές διαθέσεις έρχεται στην Αθήνα η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η FIFA έστειλε εκτάκτως τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης ο οποίος θα μιλήσει με τον Γιώργο Βασιλειάδη,θα δώσει και συνέντευξη Τύπου στην οποία ίσως και να ανακοινώσει αποφάσεις της Ομοσπονδίας.

Η εικόνα του Ιβάν Σαββίδη να κάνει ντου στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, την ώρα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, έχει «ταξιδέψει» σε όλο τον πλανήτη.

Και όλα τα μεγάλα ΜΜΕ του κόσμου αναπαράγουν τις φωτογραφίες του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το όπλο δίπλα στους ποδοσφαιριστές, εικόνες που δεν τιμούν την χώρα και τον ελληνικό αθλητισμό.

Δύο ημέρες μετά το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα, ο Ιβάν Σαββίδης (απέφυγε το αυτόφωρο της Δευτέρας) εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Μακεδονίας Παλλάς» όπου είχε συνάντηση με τους αρχηγούς του ΠΑΟΚ.

Ευρωπαϊκή... αποβολή για ΠΑΟΚ

Λίγο νωρίτερα από την εμφάνιση του, είχε έρθει η πρώτη... καμπάνα στον ΠΑΟΚ για ότι έγινε στην Τούμπα. Λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) απέβαλε την ομάδα της Θεσσαλονίκης από το μητρώο της. Η ECA, να σημειώσουμε, είναι το μοναδικό, ανεξάρτητο όργανο, που εκπροσωπεί άμεσα τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο ρόλος της είναι να προστατεύει και να προάγει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων.

Aναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο κατά την διάρκεια του αγώνα της Σούπερ Λίγκας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου. Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβούλια της ECA αλλά και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ομόφωνα να αναστείλουν την ιδιότητα μέλους του ΠΑΟΚ από την ECA. Η ΕCA θέλει να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία παραμένει ενεργή μέχρι νεοτέρας και θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη».

 

iefimerida.gr

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…