Νέο μετάλλιο για την Ελλάδα!

Ένα ακόμη μετάλλιο για την Ελλάδα, το δεύτερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκόβης, με τον Κριστιάν Γκολομέεφ, να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο για τη χώρα μας, κάνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό στα 50 μέτρα ελεύθερο.


Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο των 50μ. ελεύθερο κατέκτησε ο Κριστιάν Γκολομέεφ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γλασκόβης, χαρίζοντας μία ακόμη διάκριση για τη χώρα μας.

Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε δεύτερος στον τελικό του αγωνίσματός του, με 21.44, κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό να του χαρίσει και την πρώτη θέση, αφού έμεινε τελικά πίσω από τον Βρετανό Μπεν Πράουντ που έκανε 21.34.Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τον Γκολομέεφ σε ευρωπαϊκό μετάλλιο και δεύτερο για την Ελλάδα στη διοργάνωση της Γλασκώβης, αφού είχε προηγηθεί το χάλκινο του Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο.

Έσπασε την «κατάρα» της 4ης θέσης
Ο βουλγαρικής καταγωγής αθλητής, βελτίωσε συνολικά τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στα 50 μέτρα πεταλούδα, όσο και στα 50 μέτρα ελεύθερο, αλλά στο πρώτο έμεινε για μία ακόμη φορά 4ος, για να σπάσει τελικά την «κατάρα», κερδίζοντας το μετάλλιο στο δεύτερο αγώνισμα.

Κι αυτό γιατί ο 25χρονος κολυμβητής του Εθνικού μετρούσε μέχρι σήμερα πέντε τέταρτες θέσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (50μ. ελεύθερο το 2012 και το 2016, 50μ. πεταλούδα φέτος, 4Χ100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. μικτή ομαδική το 2016).

Τα αποτελέσματα στην κούρσα του Γκολομέεφ
Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter

LEN EuropeanAquatics
@LENaquatics
50 FREE #MEN #FINAL @v1addy @ProudBen @britishswimming @FINOfficial_ @Russwimming @USASwimLive @KNZBned @SwimmingWorld #swimming #rockets #rocketman #rocketmen #fast #FlashbackThursday #flash

6:53 μ.μ. - 9 Αυγ 2018
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη LEN EuropeanAquatics

 

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…