11182017Σαβ
Last updateΔευ, 23 Μαϊ 2016 12pm13 Νοε 2017

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα Featured

Rate this item
(0 votes)

Σε επίσημη δήλωση για το κοινωνικό μέρισμα προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας - "Είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με πέρυσι", τόνισε ο Πρωθυπουργός - "Παρά την καταστροφολογία, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει" - Κυβερνητικές πηγές: Το αισθητά μεγαλύτερο από πέρυσι μέρισμα αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της εξόδου από την κρίση - 

«Η ελληνική οικονομία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις. Η ανεργία αποκλιμακώνεται, έχοντας σημειώσει συνολικά πτώση 7 μονάδων κατά τα έτη της διακυβέρνησής μας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ορισμένες κοινωνικές ομάδες σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη». είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Διαπραγματευτήκαμε σκληρά ώστε το πρόγραμμα προσαρμογής να αποσυμπιέσει τα χαμηλά στρώματα, να δώσει ανάσα. Κι αυτό που καταφέραμε δεν είναι μόνο τα υψηλά πλεονάσματα, είναι τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν τις πόρτες για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

Προστατεύσαμε τη λαϊκή κατοικία, θεσπίσαμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το γεύμα στα σχολεία. Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές…».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στη συνέχεια πως «φέτος είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαθέτουμε το κοινωνικό μέρισμα. Φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερο το ποσό. Παρά την καταστροφολογία, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

Φέτος ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία. Το μέρισμα θα είναι 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, υπερδιπλάσιο σε σχέση με περύσι. Αυτό είναι το δείγμα γραφής που δίνουμε στον ελληνικό λαό.

Από τα 1,4 δισ. τα 720 εκατ. θα δοθούν με μορφή έκτακτης ενίσχυσης σε 3,4 εκατ. συμπολίτες μας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης».<< ΣΚΟΝΑΚΙ >>

Διαδραστικός χάρτης νομού Κορινθίας. Με ένα κλικ όλες οι ειδήσεις του δήμου ξεχωριστά

 


 

 


Advanced Facebook Like Box

Bookmakers bonuses with www gbetting.co.uk site.