Συνελήφθη ο απατεώνας που "έφαγε" 60.000 ευρώ από τον Λευτέρη Πανταζή

Μετά τη σύλληψη των ληστών που είχαν εισβάλλει στο σπίτι του Λευτέρη Πανταζή,

στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας άνδρας ο οποίος είχε εξαπατήσει τον γνωστό τραγουδιστή αποσπώντας του 60.000 ευρώ.

Ο επιτήδειος τον έπεισε να του δώσει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό προκειμένου να το επενδύσει, ωστόσο τα λεφτά έκαναν «φτερά».

Πρόκειται για έναν 61χρονο ο οποίος συνελήφθη μαζί με μια 39χρονη από την Κένυα το πρωί της Τετάρτης στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής. Και οι δύο κατηγορούνται για απάτες σε βάρος πολιτών.


Ο 61χρονος και η 39χρονη προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και τους έπειθαν να τους δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση, με το πρόσχημα της αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων.
Επίσης, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές. Μάλιστα, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, δίνοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, το οποίο υποτίθεται ότι περιείχε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, άνοιγαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν… αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απάτης στη Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2018, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στα 135.000 ευρώ.

Ένα από τα δύο θύματα είναι ο Λευτέρης Πανταζής, ενώ η δεύτερη περίπτωση αφορά σε μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας, για την οποία ο 61χρονος υποστήριξε πως είχε δείξει ερωτικό ενδιαφέρον για το πρόσωπό του όμως εκείνος την απέρριψε κι αυτόν τον λόγο τον κατήγγειλε.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…