Χρίστος Δήμας - Christos Dimas
 

Ο κ. Τσίπρας έχει πει τόσα ψέματα από το βήμα της ΔΕΘ, που πια δεν έχει καμία αξιοπιστία για να πείσει κανέναν και για τίποτα. Ενδεικτικά πέρυσι στην ΔΕΘ είχε πει:

⚫️ Θα έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2.6% για το 2017. Τι συνέβη; Ο ρυθμός ανάπτυξης εκλεισε στο 1,4%, στο μισό του στόχου.

⚫️ Είχε υποστηρίξει πως η Ελλάδα ήταν «για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πρώτη χώρα στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ». Τι ισχύει; Η Ελλάδα στο ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι σήμερα 15η σε πραγματικές δαπάνες και 21η σε αποφασισμένες δράσεις.

⚫️ Μίλησε για ένα «εθνικό σκέλος του Προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αυξημένο κατά 25%, στο 1 δισ. ευρώ». Τελικά, οι δαπάνες του ΠΔΕ είχαν μείωση 800 εκατ. ευρώ, που ήταν το χαμηλότερο σημείο της 20ετίας.

⚫️ Υποστήριξε πως με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ολοκληρώνονταν η αξιολόγηση 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους 2 δισ. ευρώ. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ούτε 1 Ευρώ δεν έχει φτάσει ακόμα σε δικαιούχους.

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…