Αντίστροφη μέτρηση για την επαναφορά των δώρων στο δημόσιο

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η επαναφορά των δώρων στο Δημόσιο που είχαν καταργηθεί την 1/1/2013. Η χθεσινή θετική εισήγηση της ολομέλειας του ΣτΕ, ταυτίστηκε με την πρόσφατη θετική απόφαση του έκτου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε ότι η κατάργηση των δώρων ύψους 1.000 τον χρόνο που έπαιρναν οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν αντισυνταγματική.

Τα σημεία - κλειδιά

Πρώτον από τα μέσα Μαρτίου που αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης της χθεσινής ολομέλειας του ΣτΕ , το Δημόσιο υποχρεώνεται να επαναφέρει τον θεσμό των δώρων στους μισθούς των υπαλλήλων.

Δεύτερον, η κυβέρνηση δεν υποχρεούται να νομοθετήσει για το ποσό των 1.000 ευρώ για το μέλλον, αλλά μπορεί να αποφασίσει ότι το ποσό θα είναι μικρότερο ακόμα και στα 300 ευρώ, όπως αναφέρουν έγκριτοι νομικοί. Εάν το ΣτΕ δεν ορίσει το ποσό των 1.000, τότε η κυβέρνηση θα ορίσει όποιο ποσό κρίνει.

Τρίτον, τα αναδρομικά από τα 1.000 ευρώ δικαιούνται όσοι έκαναν ήδη προσφυγή στα δικαστήρια ή όσοι προσφύγουν μέχρι την ημέρα της δημοσίευσης της απόφασης, δηλαδή μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Τέταρτον, όσοι κάνουν αγωγή για τα αναδρομικά μετά τη δημοσίευση της απόφασης δεν θα έχουν καμία τύχη και θα περιοριστούν στο ποσό των δώρων που θα επαναφέρει το Δημόσιο, όποιο κι αν είναι αυτό

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…