Ταϊλάνδη:  Εικόνες από τα 12 παιδιά που παραμένουν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο

τον απεγκλωβισμό τους από το σπήλαιο όπου παγιδεύτηκαν εξαιτίας των μουσώνων.

Το πρώτο από τα νέα video που δείχνουν τα παιδιά που έχουν συγκλονίσει την Ταϊλάνδη δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης (04.07.2018) από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας. Δείχνει τα παιδιά και τον προπονητή τους καταπονημένα αλλά πιο ήρεμα από το πρώτο video, εκείνο από τη στιγμή του εντοπισμού τους.

Τα αγόρια χτυπούν με τα χέρια τους παλαμάκια (σ.σ. ταϊλανδέζικος χαιρετισμός), λένε τα ονόματά τους και ευχαριστούν τους διασώστες. Μάλιστα, ξεσπούν σε γέλια όταν ένα από τα παιδιά λέει ότι… ξεχάστηκε όταν συστήνονταν.

Τα παιδιά είναι καλυμμένα με θερμαντικές κουβέρτες. Μαζί τους βρίσκεται ένας άνδρας, δύτης. Το video έχει διάρκεια σχεδόν ένα λεπτό.

Σε ένα δεύτερο video, που ανέβηκε στο Facebook και έχει διάρκεια σχεδόν δυο λεπτά. Σε αυτό, ο άνδρας που βρίσκεται με τα παιδιά, τους δίνει τις πρώτες βοήθειες. Περιποιείται τις πληγές που έχουν στα πόδια τους. Ο άνδρας φορά στολή του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…