Εκκενώνεται κρουαζιερόπλοιο με 1.300 επιβάτες!

Κρουαζιερόπλοιο με 1.300 επιβάτες στη Νορβηγία υπέστη μηχανική βλάβη ανοικτά των δυτικών ακτών της χώρας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου. Πληροφορίες ότι έχει παραβιαστεί η ανώτατη επιτρεπόμενη χωρητικότητα του κρουαζιερόπλοιου, κατά περίπου 350 επιβάτες. Όλες οι δραματικές στιγμές στη νορβηγική θάλασσα καταγράφονται σε βίντεο.


Η υπηρεσία θαλάσσιων διασώσεων στη Νορβηγία ανακοίνωσε πως το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky με 1.300 επιβάτες πλέει ακυβέρνητο προς τη στεριά και εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία της κομητείας More og Romsdal, το πλοίο έχει υποστεί βλάβη στον κινητήρα.

Τα ελικόπτερα και τα σκάφη διάσωσης πετούν πάνω από πολύ μεγάλα κύματα και δυνατούς ανέμους, όπως δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Dagbladet αυτόπτης μάρτυρας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι άνεμοι πνέουν με 38 κόμβους και το πλοίο απέχει λιγότερο από 2,5 ναυτικά μίλια από την ακτή.Ωστόσο, νεότερες αναφορές τονίζουν ότι το κρουαζιερόπλοιο κατάφερε να επανεκκινήσει μία μηχανή κινητήρα και να απομακρυνθεί ελαφρώς από την στεριά με την εκκένωση από θαλάσσης κι από αέρος συνεχίζεται.

Στην ξηρά ετοιμάζονται εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν τους επιβάτες, πρόσθεσε η υπηρεσία διασώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το συγκεκριμένο επιβατικό πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 930 επιβάτες.

Πλοιοκτήτης του Viking Sky είναι ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος Τόρσταϊν Χάγκεν.

Το MV Viking Sky είναι ένα πλοίο Viking Ocean Cruises, το οποίο είχε το πρώτο ταξίδι του το 2017.Η ιστοσελίδα MarineTraffic δείχνει ότι το πλοίο έπλεε προς το Στάβανγκερ από το Τρόμσο και παρασύρεται από την πόλη Farstad κοντά στο Molde στη δυτική ακτή της Νορβηγίας.

Η περιοχή είναι γνωστή ως Hustadvika και είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα των ακτών της Νορβηγίας.

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…