Σήμερα η πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Την πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων, δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά και τις ανυπολόγιστες ζημιές που υπέστη ο καθεδρικός ναός, θα τελέσει σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Παρισιού.

Συγκεκριμένα, στις 18.00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί , παρουσία τριάντα ατόμων, τα μισά από τα οποία είναι ιερείς, θα τελέσει τη λειτουργία που θα γίνει στο παρεκκλήσι που βρίσκεται πίσω από τη χορωδία και θα διαρκέσει μία ώρα.

Παρόντες θα είναι, εκτός από τον Οπετί και τον εφημέριο της Νοτρ-Νταμ Πατρίκ Σοβέ, μέλη του επισκοπικού συμβουλίου, εθελοντές, εργαζόμενοι στο εργοτάξιο και εργαζόμενοι στην αρχιεπισκοπή του Παρισιού.

«Για προφανείς λόγους ασφαλείας», διευκρινίζει η αρχιεπισκοπή του Παρισιού, η λειτουργία αυτή δεν θα είναι ανοικτή για τους πιστούς, όμως θα αναμεταδοθεί απ' ευθείας από το καθολικό κανάλι KTO ώστε «οι χριστιανοί να μπορέσουν να συμμετάσχουν σ' αυτή».

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15 Απριλίου στον καθεδρικό ναό προκάλεσε ζωηρή συγκίνηση στον κόσμο και εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τη διάσωση και αποκατάσταση αυτού του ιστορικού ναού της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το μνημείο, το οποίο ανήκει στον κατάλογο της UNESCO με την παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, έχασε το βέλος του, τη στέγη του και ένα μέρος του θόλου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ << ΣΚΟΙΝΑΚΙ >>

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…