Ρώσος πιλότος ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα για να μην το πιάσουν οι τζιχαντιστές στη Συρία

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που καταγράφει τη σοκαριστική στιγμή που ένας Ρώσος πιλότος εκτινάσσεται απασφαλίζοντας χειροβομβίδα για να μην πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών στη Συρία, οι οποίοι κατέρριψαν το μαχητικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε.

Ο πιλότος έθεσε σε λειτουργία το σύστημα εκτίναξης και έφτασε με αλεξίπτωτο στο έδαφος, όμως στη συνέχεια προτίμησε να απασφαλίσει τη χειροβομβίδα από το να γίνει αιχμάλωτος των τζιχαντιστών.

Το ρωσικό μαχητικό κατερρίφθη από μέλη της Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Στο βίντεο φαίνονται ένοπλοι τζιχαντιστές να πλησιάζουν το σημείο που είχε οχυρωθεί ο Ρώσος πιλότος. Λίγα λεπτά αργότερα, σηκώνεται πάνω και τους φωνάζει: «Αυτό είναι για τους δικούς μας». Στη συνέχεια, απασφάλισε την χειροβομβίδα και ανατινάχθηκε μπροστά τους.

Το όνομα του πιλότου ήταν Ρόμαν Φιλίποφ, ηλικίας 33 χρονών. Καταγόταν από το Βλαδιβοστόκ και όπως ανακοινώθηκε θα τιμηθεί με το υψηλότερο μετάλλιο της Ρωσίας, ως Ήρωας της χώρας.

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…