Επιθέσεις μυστήριο στη Βιέννη με 4 τραυματίες

Οι επιθέσεις στη Βιέννη έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (07.03.2018). Μέχρι στιγμής, οι αυστριακές αρχές δεν γνωρίζουν τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών. Ούτε αν τα περιστατικά συνδέονται με οποιοδήποτε τρόπο.

Η πρώτη από τις επιθέσεις έγινε περίπου στις 19:45 τοπική ώρα (20:45 ώρα Ελλάδας) στην Πράτερστρασε, έξω από ιαπωνικό εστιατόριο, κοντά σε σταθμό του μετρό.

Η περιοχή βρίσκεται στο δεύτερο διαμέρισμα της πόλης, που συμπεριλαμβάνει το γνωστό πάρκο Πράτερ και τον συγκοινωνιακό κόμβο Πράτεστερν. Σε αυτό το διαμέρισμα, το οποίο διαπερνά η εμπορική οδός Πράτερστρασε, ζει εξάλλου η πλειονότητα των μελών της μικρής ισραηλιτικής κοινότητας της Βιέννης.

Τρόμος στη Βιέννη για οικογένεια

«Ένας άνδρας επιτέθηκε σε μια οικογένεια -τον πατέρα, τη μητέρα και τη 17χρονη κόρη τους- με μαχαίρι. Οι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και οι ζωές τους διατρέχουν κίνδυνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και διευκρίνισε πως πρόκειται για πολίτες της Αυστρίας.

«Μισή ώρα αργότερα, έγινε άλλη μια επίθεση (…) στο Πράτεστερν κι ένας άνθρωπος επίσης τραυματίστηκε σοβαρά κι η ζωή του διατρέχει κίνδυνο. Δεν γνωρίζουμε (αν, ή) σε ποιο βαθμό υπάρχει σύνδεση (ανάμεσα στις δύο επιθέσεις) και τα όποια κίνητρα συνεχίζουν να μην είναι σαφή», συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δεν ξέρουν τι ψάχνουν

Ερωτηθείς τι είναι γνωστό για τον δράστη, ο εκπρόσωπος απάντησε «απολύτως τίποτε. Γνωρίζουμε μόνο πως αναζητούμε έναν άνδρα».

Ένας Αφγανός συνελήφθη αργότερα το βράδυ, καθώς φέρεται να ενέχεται στη δεύτερη επίθεση. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές, ενώ παρέμενε άγνωστο το αν και κατά πόσον υφίσταται σύνδεση ανάμεσα στα δύο συμβάντα. 

Η αυστρία, οι αρχές της οποίας έχουν θέσει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς το επίπεδο επαγρύπνησης για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών είναι αυξημένο, δεν έχει υποστεί μέχρι σήμερα επιθέσεις τζιχαντιστών, όπως εκείνες που αιματοκύλισαν το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Νίκαια, το Βερολίνο ή τη Βαρκελώνη από το 2015. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Share this article

About author

FreshPress

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…